اخبار

شماره پلیس فتا

پلیس فتا که به اصطلاح یک پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات در ایران است، فقط یک قدم با خانه‌ی شما فاصله دارد. پلیس فتا با ایجاد کردن حس امنیت در فضای مجازی، فعالیت شما را در دنیای مجازی، به یک تجربه خوب، تبدیل می‌کند. با استفاده از شماره پلیس فتا، شما می‌توانید در کمال امنیت و آرامش در خانه خود، بدون هیچگونه نگرانی و دغدغه‌ای در فضای مجازی فعالیت کنید.

جهت استفاده کردن از فضای مجازی فقط کافی است که، هشدارهای پلیس فتا را جدی بگیرید. در صورتی که، در فضای مجازی مورد تهدید و یا سو استفاده قرار گرفتید، در اینگونه موارد شماره پلیس فتا، جهت حفظ امنیت و آرامش شما، می‌تواند بسیار کابردی ‌واقع شود. پلیس فتا فضای مجازی را به یک فضای امنی، جهت کسب و کار افراد تبدیل کرده است.

در این مقاله علاوه بر قراردادن شماره پلیس فتا، نحوه شکایت کردن به پلیس فتا را، به ساده‌ترین روش بازگو می‌کنیم. تا پایان مقاله شماره پلیس فتا در مجله خبری اویز با ما همراه باشید تا متوجه شوید که، در موقعیت‌هایی که مورد تهدید قرار گرفتید چگونه برخورد نمایید. چگونه به پلیس فتا شکایت نمایید.

تاریخچه پلیس فتا

تاریخچه پلیس فتا

در ابتدای مقاله قبل از هرچیزی نیاز است تا، با تاریخچه پلیس فتا، که به پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات در ایران (پلیس سایبری) معروف است نیز، آشنا شوید. پلیس فتا یکی از واحدهای تخصصی نیروی انتظامی در جمهوری اسلامی ایران می‌باشد.

علت ایجاد پلیس فتا را می‌توان به، واکنش پلیس به منتشرشدن ویروس رایانه‌ای استاکس نت و همچنین مقابله کردن با کنترل فضای سایبری توسط مخالفان حکومت ایران، که بعد از ناآرامی ایران بعذ از اعلام نتایج انتخابات ۱۳۸۸ رخ داد، می‌توان دانست.

پلیس فتا در اوایل اسفند سال 1387 به تصویب هیئت وزیران درآمد و به ریاست سردار سرتیپ دوم پاسدار سید کمال هادیانفر شکل گرفت. در حال حاضر رئیس پلیس فتا به سردار سرتیپ دوم وحید مجید واگذار شده است.

پلیس فتا تا قبل از بهمن سال 1389، به عنوان یک اداره مبارزه با جرائم خاص و رایانه‌ای، پلیس آگاهی ناجا فعالیت داشته اما، در سوم بهمن سال 1389 به فرمان فرمانده‌ی نیروی انتظامی (جناب آقای اسماعیل احمدی‌مقدم)، یگان پلیس فتا به عنوان یک فرماندهی مستقل برای جنگیدن با مجرمان اینترنتی فعالیت خود را آغاز کرده است.

مطلب پیشنهادی: سریعترین راه وصول سفته

وظایف پلیس فتا

از جمله وظایف و مأموریت‌های پلیس فتا در فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا به موارد زیر می‌توان اشاره کرد:

  • ایجاد کردن امنیت و کاهش پیدا کردن مخاطرات در فعالیت‌های علمی، اقتصادی، اجتماعی در جامعه اینترنتی
  • حفاظت و صیانت از هویت ملی
  • بررسی دسترسی‌های غیرمجاز
  • بررسی برداشت‌های اینترنتی غیرمجاز از حساب‌ بانکی اشخاص
  • جلوگیری از تخریب و اخلال در داده‌ها و سامانه‌های رایانه‌ای و مخابراتی
  • جلوگیری ازاستفاده غیرمجاز از پهنای باند بین‌المللی برای برقرار کردن ارتباطات مخابراتی

وب سایت پلیس فتا

شماره تماس پلیس فتا

شماره پلیس فتا که ۲۴ ساعته فعال است، 096380 می‌باشد. شما در هر ساعتی از شبانه‌روز را، با استفاده از این شماره، می‌توانید تماس بگیرید و درباره‌ی هر گونه جرائم سایبری از جمله؛ کلاهبرداری اینترنتی، انتشار محتوای مجرمانه، مزاحمت‌های تلفنی، و هک، را گزارش دهید.

همچنین پلیس فتا دارای سایت رسمی می‌باشد که، در آن اطلاعات بیشتری درباره‌ی جرایم سایبری و نحوه گزارش دادن آن‌ها، می‌توانید کسب کنید. آدرس سایت پلیس فتا cyberpolice.ir می‌باشد.

در اینجا برخی از جرائم سایبری که به پلیس فتا، می‌توانید گزارش دهید، آورده شده است:

  • کلاهبرداری‌های اینترنتی
  • انتشار کردن محتوای مجرمانه
  • ایجاد مزاحمت‌های تلفنی
  • هک کردن
  • وجود بدافزار
  • جعل کردن
  • سرقت کردن اطلاعات شخصی

اگر مورد جرائم سایبری قرار گرفته‌اید، بهتر می‌باشد که، در سریع‌ترین زمان با شماره پلیس فتا تماس گرفته تا، اقدامات لازم را برای پیگیری کردن شکایت خود انجام دهید.

مطلب پیشنهادی: استعلام مالیات کارتخوان با کد ملی

نحوه ی شکایت کردن به پلیس فتا

نحوه ی شکایت کردن به پلیس فتا

توجه داشته باشید که، قبل از شکایت کردن، باید مراحل ثبت نام در سایت پلیس فتا را انجام دهید. برای طرح شکایات اینترنتی خود به پلیس فتا، 2 راه پیش روی شما قرار دارد:

  1. اولین و قانونی‌ترین راه، برای ثبت کردن شکایت خود به پلیس فتا، مراجعه‌ حضوری به دادسرای جرائم رایانه‌ای می‌باشد. دادسرای جرائم رایانه‌ای موظف می‌باشد که، جرائمی را که در فضای سایبری رخ داده است را پیگیری نموده و حق و حقوق شاکیان را به آنها برگرداند.
  2. شکایت به پلیس فتا به این شکل است که، شخص شاکی پس از مراجعه کردن به دادسرای جرائم رایانه‌ای، پرونده تشکیل می‌دهد و کار رسیدگی به شکایت شاکی را، طبق راه و روش‌های قانونی، پیش می‌گیرد. دادسرای جرائم رایانه‌ای بر حسب میزان حساسیت، برروی این موضوع و بررسی‌های بیشتر، پرونده را به پلیس فتا ارجاع می‌دهد.

پس از آنکه پرونده به پلیس فتا ارجاع داده شد، 2 احتمال وجود دارد:

1-  احتمال اولی که پس از ثبت شکایت به پلیس فتا امکان دارد رخ دهد این است که، شما از همان ابتدای شروع پرونده، به فردی یا افرادی بدگمان شوید. در این حالت، قاضی پرونده در فرایند پیگیری، شخص یا اشخاص مضنون را به دادگاه فرا ‌خوانده، تا پاسخگوی شکایت از سمت شما باشند.

2- امکان دارد که شما ندانید جرمی که اتفاق افتاده است، توسط چه شخصی یا اشخاصی انجام شده باشد. در اینگونه مواقع پلیس فتا با بررسی‌های تخصصی، گره گشای پرونده شما می‌تواند باشد.

جمع بندی

با پیشرفت کردن تکنولوژی، داشتن امنیت در فضای مجازی از اهمیت بیشتری برخوردار پیدا کرده است. پلیس فتا به عنوان یک واحد تخصصی نیرو انتظامی، مسئولیت بررسی کردن و مبارزه با جرائم سایبری در داخل کشور می‌باشد. این سازمان تلاش می‌کند تا از جرائمی مانند؛ دسترسی‌های غیرمجاز و هک کردن، از آزار و نقض حریم خصوصی افراد در فضای مجازی جلوگیری کند.

با برقراری کردن ارتباط با شماره‌ پلیس فتا، افراد نیز، موارد ناپسند و غیر قانونی را می‌تواندد گزارش دهند و از حقوق خود در فضای مجازی دفاع کنند. همچنین همکاری با پلیس فتا به عنوان یک اقدام مهمی، برای حفظ امنیت و حریم خصوصی افراد در فضای مجازی محسوب می‌شود.

شماره پلیس فتا چند است؟

شماره پلیس فتا در ایران، 96380-021 می‌باشد که، با تماس برقرار کردن با آنها می‌توانید از شخص یا اشخاصی که به مرتکب جرائم اینترنتی شده‌اند، شکایت کنید.

آسان‌ترین روش، برای برقراری کردن تماس با پلیس فتا کدام می‌باشد؟

ساده ترین روش برای برقرار کردن ارتباط با پلیس فتا، از طریق شماره پلیس فتا ۰۹۶۳۸۰ است. همچنین با مراجعه کردن به سایت پلیس فتا، شکایت خود را می‌توانید ثبت کنید تا کارشناسان در اسرع وقت، پرونده شما را مورد بررسی قرار دهند.

5/5 - (1 امتیاز)

دامون

دامون هستم. کارشناس تولید محتوا و متخصص در زمینه امور خدماتی. خوشحالم که با انتشار مقالات فنی و آموزشی، سعی در بالا بردن سطح اطلاعات شما دارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا