سلامت و زیبایی

عوارض بیهوشی عمل بینی چقدر است؟

جراحی بینی یکی از پرطرفدارترین عمل‌های زیبایی است که بعد از گذشت سال‌ها از گذشت انجام آن، همچنان عوارض خاص خودش را دارد. البته لازم به ذکر است که پیشرفت تکنیک‌های جراحی، باعث شده عوارض بیهوشی عمل بینی به حداقل برسد.

جراحی بینی را از طرق مختلف بیهوشی انجام می‌دهند؛ از جمله: بی‌حسی موضعی، آرام بخشی داخل وریدی و بیهوشی عمومی. هرکدام از این روش‌های بیهوشی جراحی بینی، عوارض و معایب خاص خود را دارند که با توجه به هزینه، معایب و سیستم ایمنی بدن بیمار انجام می‌شوند. از آن‌جایی که عمل بینی یک جراحی غیراورژانسی محسوب می‌شود، می‌توان قبل از عمل با انجام آزمایش‌، نوع بیهوشی را مشخص کرد.

همچنین قبل از عمل بینی، بهتر است دلیل خروپف بعد از عمل بینی را هم بدانید.

به علت استرس بالای جراحی برای بیمار، تعداد کمی از پزشکان از بی‌حسی موضعی استفاده می‌کنند. رایج‌ترین روش آن، بی‌حسی عمومی است و معمولا از روش موضعی و سرپایی استفاده نمی‌شود. در این مقاله از اویز، قصد داریم درباره عوارض بیهوشی عمل بینی توضیح دهیم؛ پس با ما همراه باشید.

ممکن است بعضی افراد از ترس عوارض بیهوشی عمل بینی، در انجام آن تردید داشته باشند. عوارض خطرناک بیهوشی، بسیار نادر است اما ترس از آن هم، طبیعی است.

عوارض بیهوشی عمل بینی چقدر است؟

انواع بیهوشی در عمل بینی

همانطور که گفته شد سه روش بیهوشی در عمل بینی وجود دارد. انتخاب نوع بیهوشی با توجه به شرایط، نوع عمل و همچنین نظر پزشک متفاوت خواهد بود. برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت معتبر mayoclinic مراجعه کنید.

 General anesthesia affects your entire body and causes you to be asleep during surgery. General anesthesia requires a breathing tube.

بی حسی موضعی

در سال‌های گذشته از بی‌حسی موضعی برای عمل بینی استفاده می‌شد، اما از آن‌جایی که بیماران موقع عمل گاها پشیمان می‌شدند، پزشکان دیگر از این روش استفاده نمی‌کنند. بیهوشی عمومی و کامل بیهوش شدن بیمار، یک شیوه رایج بیهوشی در عمل زیبایی بینی است.

بیهوشی از نوع آرام بخشی وریدی

این نوع بیهوشی معمولا به صورت سرپایی انجام می‌شود. پزشک، داروی بیهوشی را به داخل بافت بینی تزریق می‍کند؛ با این تزریق شما بیدار هستید و بیهوش نمی‌شوید، اما بدنتان سست و بی‌حس می‌شود.

بیهوشی عمومی

در این روش شما کاملا بیهوش می‌شوید و به خواب می‌روید. بیهوشی عمومی با استفاده از داروی بیهوشی از طریق یک لوله کوچک که معمولا در رگ دست قرار دارد انجام می‌شود.

این روش بیهوشی هم، مانند روش وریدی مزایا و معایب خودش را دارد. از مزایای آن می‌توان به : بدون درد بودن عمل بینی، حضور متخصص بیهوشی و چک کردن کامل اعضای بدن و حافظت از ریه و تنفس اشاره کرد.

از معایب بیهوشی عمومی هم، عدم توانایی صحبت کردن بیمار در طول جراحی بینی، حالت تهوع و استفراغ بعد از عمل بینی، تاخیر در برگشتن به حالت هوشیاری کامل و خونریزی بیشتر طی جراحی بینی می‌باشد.

مطلب پیشنهادی: آب کرفس برای لاغری

عوارض بیهوشی عمل بینی

معایبی که تا الان گفته شد در رابطه با بیهوشی بود، اما عوارضی هم وجود دارند که مربوط به جراحی بینی می‌شوند. اگر از آن‌ها اطلاع داشته باشید، استرس شما برای انجام این عمل کم می‌شود.

عوارض کوتاه مدت:

  • سرگیچه و سردرد
  • گرفتی صدا، گلو درد
  • لرژ شدید و احساس سرما در بدن
  • درد در شانه‌ها و قفسه سینه
  • کبودی بدن و خارش
  • اختلال در دفع ادرار

عوارض بلند مدت

معمولا این عوارض به ندرت اتفاق می‌افتند و بیشتر برای افراد مسن و کسانی که به بیماری خاصی مبتلا هستند پیش می‌آید. اکثر افرادی که عمل بینی را تجربه کرده‌اند، به این عوارض دچار نشده‌اند و تاکنون تعداد کمی از آن گزارش شده است.

هذیان گویی و اختلال حافظه، که ممکن است در بلند مدت در اثر بیهوشی ایجاد شود.

عوارض بیهوشی عمل بینی به چه شکل است؟

چه دلایلی باعث افزایش عوارض عمل بینی می شود؟

بعضی بیماری‌ها، عوارض بی‌هوشی عمل بینی را افزایش می‌دهد از جمله:

  • صرع و تشنج
  • فشار خون بالا
  • دیابت
  • مصرف دخانیات و مشروبات الکلی
  • حساسیت دارویی
  • بیماری‌های کلیوی، قلبی و ریوی

کدام یک از عوارض بیهوشی عمل بینی جدی محسوب می شود؟

یکی از مهم‌ترین خطرات جراحی بینی، تداخلات دارویی است. اگر بیمار سابقه بیماری خاصی دارد و یا اینکه در حال مصرف داروی خاصی است، حتما باید به پزشک خود اطلاع دهد. اگر غیر از این باشد، ممکن است خطرات جدی برای بیمار به‌وجود آید.

مطلب پیشنهادی : فواید خوردن انار

امکان به هوش آمدن در حین عمل جراحی وجود دارد؟

یکی از ترس‌های عمده اکثر افراد، ترس از به هوش آمدن در حین عمل جراحی است. لازم به ذکر است که این پدیده، پدیده‌ای نادر است. در تمام طول مدت عمل جراحی، متخصص در آن‌جا حضور دارد و بر روند بیهوشی بیمار نظارت می‌کند. در صورت بروز چنین عارضه‌ای، پرسنل اتاق عمل از به‌هوش آمدن بیمار جلوگیری می‌کنند.

در عمل بینی احتمال مرگ هم وجود دارد؟

در موارد خیلی نادری، ممکن است دریافت داروی بیهوشی، منجر به مرگ شود. البته این اتفاق بیشتر در گذشته بوده و امروزه با پیشرفت پزشکی و داروهای بیهوشی، احتمال مرگ و میر در اثر بیهوشی، نزدیک به صفر است. پس می‌توان گفت برای عمل بینی، ترس از این اتفاق را از خود دور کنید و با خیال راحت جراحی بینی را انجام دهید.

عوارض بیهوشی عمل بینی چند روز طول می کشد؟

بستگی به بدن فرد دارد اما معمولا عوارضی مثل تهوع و استفراغ بعد عمل بینی، 24 ساعت و کمتر طول خواهد کشید.

عوارض بیهوشی عمل بینی چند روز طول می کشد؟

سوالات متداول

مدت زمان به هوش آمدن بعد عمل بینی چقدر است؟

معمولا 2 الی 3 ساعت بعد عمل بینی، بیمار به هوش می‌آید.

دوره نقاهت عمل بینی تا چه مدت طول می کشد؟

دوره نقاهت عمل بینی بین 1 تا 4 هفته طول می‌کشد. بعد 1 هفته می‌توانید سرکار خود برگردید؛ بین 2 الی 4 هفته هم زندگی عادی خود را از سر می‌گیرید.

کلام آخر

همانطور که گفته شد عوارض عمل بینی، به دو صورت کوتاه مدت و دراز مدت است. عوارض کوتاه مدت آن ممکن است 24 ساعت طول بکشد اما احتمال به‌وجود آمدن عوارض دراز مدت آن، خیلی نادر است. باید ذکر کرد امروزه با پیشرفت پزشکی و داروهای بیهوشی، احتمال ایجاد عوارض عمل بینی بسیار کم شده است و شما بدون ترس از خطرات آن، می‌توانید جراحی بینی خود را انجام دهید.

5/5 - (2 امتیاز)

محمد حسین حقانی

محمد حسین حقانی هستم. کارشناس تولید محتوا و مترجم متون در زمینه سلامت و زیبایی. سعی دارم با انتشار جدیدترین و بهترین مقالات در این زمینه، سطح آگاهی شما عزیزان را آگاهی دهم.

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا