سلامت و زیبایی

آیا لق شدن دندان در ارتودنسی واقعیت دارد؟

لق شدگی در دندان‌ها، تبدیل به یکی از دغدغه‌های اصلی بیمارانی می‌باشد که، در حال سپری کردن درمان ارتودنسی در دندان خود می‌باشند. به همین علت در این مقاله می‌خواهیم، توضیحاتی در خصوص احتمال شل و یا لق شدن دندان در ارتودنسی ارائه دهیم.

اگر شما هم، نگران این موضوع هستید و یا اینکه فکر می‌کنید که، یک یا تعدادی از دندان‌های‌تان شل شده است و احتمال لق شدن دندان وجود دارد، حتماً این مقاله را در مجله خبری اویز دنبال کنید، بنابراین لازم است درباره‌ی لق شدن دندان در ارتودنسی حقایقی نیز، بیان شود.

ارتودنسی چیست؟

ارتودنسی دندان یکی از شاخه‌های تخصصی در دندانپزشکی محسوب می‌شود که، به اصلاح دندان و موقعیت فک می‌پردازد. کسانی که دچار مشکلاتی مانند؛ به هم ریختگی در دندان‌ها، کج بودن دندان‌ها، جلو و یا عقب بودن فک‌ها، فاصله داشتن بین دندان‌ها و غیره هستند، که با مراجعه کردن به یک متخصص ارتودنسی نیز، این مشکلات را می‌توانند برطرف کنند.

ناهنجاری‌هایی که در دندان و فک وجود دارد، علاوه بر داشتن مشکلات ظاهری، مشکلات دیگری را به همراه دارد که شامل؛ پوسیدگی در دندان‌ها، بیماری‌ در لثه‌ها، درد در شانه‌ها و گردن‌، داشتن سردرد و غیره.

تکان خوردن دندان بعد از ارتودنسی

لق شدن دندان در طول ارتودنسی و امکان افتادن آن

احتمال بسیار کمی برای شل یا لق شدن دندان در ارتودنسی وجود دارد، که کاملاً طبیعی می‌باشد اما، این لق بودن به اندازه‌ای که، باعث افتادن دندان‌ها شود، غیرممکن می‌باشد مگر آنکه، علت این لق شدگی، بیماری‌های لثه و یا دندان قروچه باشد، که در صورت مراجعه کردن به متخصص ارتودنسی، این مشکل قبل از شروع درمان ارتودنسی قابل درمان می‌باشند و احتمال لق شدن دندان در ارتودنسی به صفر درصد می‌رسد.

بنابراین خیالتان راحت باشد که، لق شدن دندان در ارتودنسی، موجب افتادن دندان‌ها نخواهد شد. همچنین برای دانستن عوارض بیهوشی عمل بینی بهتر است به مقاله فوق مراجعه کنید.

تکان خوردن دندان بعد از ارتودنسی

پس از چند هفته، از برداشتن تجهیزات ارتودنسی، دندان‌ها در موقعیت اصلی خود ثابت می‌شوند و دیگر خبری از تکان خوردن دندان بعد از ارتودنسی نخواهد بود. در طول درمان ارتودنسی در واقع، فرآیند تولید و تخریبی استخوانی نیز، صورت می‌گیرد و پس از برداشت تجهیزات ارتودنسی، دندان‌ در جای خود ثابت می‌شود.

مدت زمان احساس لق شدن دندان در ارتودنسی

قبل از هر چیزی، لازم است که بدانید، احساس لق شدن دندان در ارتودنسی را، همه افراد تجربه نمی‌کنند و فقط تعداد بسیار کمی این احساس را تجربه می‌کنند که، این احساس معمولاً در طی چند روز و تنظیم دوباره دستگاه ارتودنسی نیز، برطرف می‌شود.

آیا ارتودنسی باعث لق شدن دندان می شود؟

آیا ارتودنسی باعث لق شدن دندان می شود؟

چند روز پس از ارتودنسی، ممکن است که این حس را در شما به وجود آورد که، دندان‌هایتان لق شده باشد، در چنین شرایطی بهتر است که نگران نباشید، زیرا این مشکل و این حس طبیعی می‌باشد.

علت لق شدگی در دندان، حرکت کردن آنها می‌باشد؛ زیرا هنگامی که، براکت‌ها بر دوی دندان‌های شما قرار می‌گیرند، نیروی زیادی بر دندان وارد می‌شود، بنابراین این فشارها برای قرار گرفتن دندان در جای خود، ضروری می‌باشد.

در طول درمان ارتودنسی، روند حرکت کردن به میزانی که ناهنجاری در دندان احساس شود، به سن و جنسیت نیز، بستگی دارد. به طور کلی در طول یک ماه از ارتودونسی دندان، حدود یک میلیمتر حرکت می‌کند و در آخر، دندان‌ها در موقعیت صحیح خود قرار می‌گیرند.

و در آخر روند درمان ارتودنسی، براکت‌ها از دندان جدا ‌شده و در این مرحله بازسازی استخوان فک نیز، متوقف می‌شود اما، برای اینکه دندان‌های شما، در سر جای خود تثبیت شود، باید حتماً از نگهدارنده استفاده شود.

همچنین در طی زمانی که براکت‌ها از دندان شما جدا می‌شوند، حس لق شدن نیز برطرف می‌شود.

مطلب پیشنهادی: درمان آفت دهان

راه‌های پیشگیری کردن از لق شدن دندان در ارتودنسی

در صورتی که، به بهترین متخصص ارتودنسی مراجعه کردید، با بررسی‌های دقیقی که انجام می‌شود، احتمال بروز شدن این عارضه به حداقل ممکن می‌رسد. در ادامه مقاله راه‌هایی برای پیشگیری کردن از لق شدن دندان در ارتودنسی، به شما معرفی خواهیم کرد به شرح زیر می‌باشد:

  • همان طور که گفته شد، یکی از دلایلی که باعث لق شدن دندان در ارتودنسی می‌شود، بیماری‌های لثه‌ای است. بنابراین برای جلوگیری کردن از لق شدن دندان‌ در ارتودنسی، مشکلات لثه خود را قبل از درمان ارتودنسی، برطرف کنید و به بهداشت دهان و دندان‌های خود در طول ارتودنسی توجه داشته باشید.
  • در صورت انجام دادن ورزش‌های رزمی و یا هر ورزش دیگری، حتماً در طی درمان ارتودنسی خود، از محافظ دهان استفاده کنید.
  • به تغذیه اصولی در طی درمان ارتودنسی دندان خود، دقت حاصل کنید و به هیچ وجه، در طول ارتودنسی دندان، از غذاهای سفت و چسبناک مانند؛ ته دیگ، آبنبات، آدامس، شکلات و غیره استفاده نکنید.
  • همچنین برای پیشگیری کردن از لق شدن دندان در ارتودنسی، پیشنهاد می‌شود از خمیر دندان ارتودنسی نیز، استفاده شود تا، لق شدگی و آسیب دیدگی در دندان صورت نگیرد.

راه‌های پیشگیری کردن از لق شدن دندان در ارتودنسی

جمع بندی و سوالات متداول لق شدن دندان در ارتودنسی

چرا احساس می‌کنم که در طی درمان ارتودنسی، دندانم لق شده است؟

برای شروع درمان ارتودنسی، در ابتدا وسایلی بر روی دندان شما وصل می‌شوند، که معمولاً این وسایل به علت مشخصی، باعث بروز شدن کمی درد و ناراحتی، در طی چند روز بعد از نصب می‌شوند. در برخی از مراجعین ممکن است که، این حس ایجاد شود که دندان‌هایشان کمی شل و یا لق شده باشد. ممکن است که، در طی جلسات ویزیت دوره‌ای، مراجع در خصوص شل شدن دندان‌هایش ابراز نگرانی کند.

آیا ممکن است که بعد از ارتودنسی، دندان همچنان شل باشد؟

خیر، زیرا بعد از گذشت چند هفته بعد از برداشتن وسایل ارتودنسی، دندان در موقعیت صاف شده خود، تثبیت شوند. در واقع کلیه فرآیندهای تولید و تخریب استخوانی به پایان رسیده و دندان‌ها در محل استخوان نگهدارنده ثابت می‌مانند.

در این مقاله آموختیم که، لق شدن دندان در ارتودنسی و دلایل لق شدگی دندان در ارتودنسی را، بررسی کردیم و به این موضوع که، آیا ارتودنسی باعث لق شدن در دندان‌ها می‌شود؟ پرداختیم.

توجه کنید که اگر، قصد ارتودنسی را دارید، در قدم اول، ابتدا به یک متخصص حرفه‌ای مراجعه کرده و سپس رضایت و کارهای بیمارهای قبلی را، حتماً بررسی نمائید؛ زیرا ارتودنسی کار بسیار حساسی می‌باشد که، باید توسط متخصصین ماهر این کار صورت بگیرد.

به این متن امتیاز دهید

محمد حسین حقانی

محمد حسین حقانی هستم. کارشناس تولید محتوا و مترجم متون در زمینه سلامت و زیبایی. سعی دارم با انتشار جدیدترین و بهترین مقالات در این زمینه، سطح آگاهی شما عزیزان را آگاهی دهم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا